var ä luggen????

Att vara 19 år och känna hur allt i världen plötsligt inte betydde något, var inte att ta i, men att ge sig ut på djupt vatten. Det fanns inte ett enda hinder som kunde få mig bekymrad, ledsen eller arg. Jag tänkte på min kärlek, att det räknades, och inget annat. Cimon Lundberg.

Fint skrivet. Vissa dagar faller allt på plats förutom orden, kanske.


syns det!!!?

detta är min nya skrivbordsbakgrund. Den föreställer mig och min bästa vän och jag är förbannat jävla lycklig för jag håller om den person som betyder mest i mitt liv. Och hon ler också. Det gör att jag ler ännu mer.

jag är en dålig förlorare och jag är här för att vinna! fullkomligt....

Min "familj" sitter bänkad framför Robinsson nu. Jag fullkomligt hatar Robinsson. Jag ska inte se på det nu, men någon annan gång, för så ska jag rådissa det i ett blogginlägg på NLT-bloggen! FILLKOMLIGT RÅDISSA! Så jävla tufft! å nice. Nu ska jag gå en promme så blir det lättare å sova.
"min klänning var redan 2 dm för lång"
Asså hahahahahahahahahahahahaha! Ha HA

"lite lokalt i norrlandsfjällen" - va bra jag trodde det var globalt i norrlandsfälen

Libyen ställer sig frågan; Vart är alla andra fångar. Det fattas 10 000. Jaaa, du. Vart är ni?

Och livet utan vatten är svårt i Libyen, speciellt under ramadan eftersom att det heller inte finns något vatten i toaletterna.

 

Sveriges bistånd till Afghanistan bidrar till ökat korruption i landet.

 

Skolverket behöver extra personal eftersom att det är fler som söker lärarlegitimation.

 

Sverige behöver bli bäst i Europa på matte.

 

”Vi måste verkligen jobba med om vem som är professionell egentligen”

 

Jag kollar på rapport. Det är måndag och man har måndagsångest och är trött. Mitt rum är kallt. I morgon måste jag cykla till skolan eftersom att mitt busskort är borta. Eller ah, jag vet vart det är men har det inte och kommer inte få tillbaka det heller.

 

I Mexico har man hittat en stor massgrav. I möra ska jag klippa mig ännu mer. NICE.

 

New York klarade sig bra och man måste även evakuera hundarna.

 

Världsklimatet håller på och förändras men många tror inte att det beror på människan. Även fast halva USA har torkat i sommar.

 

Asså det där är ju bara teorier, anser jag. Men ändå. Det klart att det beror på människan tror ju jag. Uch, torkan på Afrikas horn är inte kul.

 

Inatt är det regn och lågtryck i norra Europa. Asså fuck, fan va patetisk jag känner mej. Hejdå. Och nej Ankan, du får inga mongobilder!!


yuihkjn

Jag hatar kärleksfilmer. Speciellt kärleksfilmer med lyckliga slut. Jag kollade nyss på Letters to Juliet. En riktig jävla smörig kärleksfilm. Uch, jag är så kall och ja det kommer jag vara. punkt!
det är särskilt knäckande för mig när tjejen i alla jävla kärleksfilmer ska vara fula också. VAFAN lixom?

ibland så

Under my coconot tree, spelas inte på radion, utan den där andra dåliga typ Erik Saade - hearts in the air! Den är skitdålig, allt med saade ä skitdålig. Jag sprang förut. ville ba springa ifrån allt. nu låter jag deprimerad och självmordsbenägen så när ja tänker efter ville jag nog inte springa ifrån något, jag ville nog snarare springa till något och det gjorde jag också. Backen i rådaspåret. Alltså, jag gillar rådaspåret. Asfin skog, och så, mycket svamp och blåbär och bra spår och trevliga människor. Men jag gillar inte backen och jag gillar inte att orientera i Råda heller. Antingen är man helt jävla vilse, eller så är man helt säker på vart man är men då är inte ens kära vän och orienteringsparter det och då blir det bråk istället. Det är dålig med Råda. Men annars är det bra. Hursomhelst vände jag vid backen. När jag sprang sprang sprang jag förbi en annan kärring, det var sporrande, fast hon sprang ju förbi mig sen så de va ju inte kul. Medens jag sprang var det också massor folk som försökte smyga i skogen, de ville inte att jag skulle se deras svampställen. Jag sade till dem med ögonen att ”jag är bara ute och springer, plocka ni eran svamp i godan ro”. MOHAHAH, På onsdag åker jag dit och plockar själv. Man är väl svensk. IN YOUR FACE! jag kommer hitta så inihelvetes mycket svamp och bli så jävla lycklig. Men men, jag tröttnade. Det var tråkigt. När jag kom hem kollade jag vädret och TV-programmet. Inte ett skit på TVn, så jag laddade hem björnbröder. Såg en burk på mikron också. Undrar vad det kan vara där i. Jag tänker att det kanske är chips, men är det det så kommer jag inte äta för jag är inte sugen på det nu eftersom att jag har varit ute och sprungit. Jag öppnar, det är chips, DOM DÄR FÖRBANNADE DILLCHIPSEN! jag äter upp alla, sen lägger jag mig i ett varmt bad och läser om vad fanatism är. Och nu är det Robyn på radion och det är en kvart kvar till rapport. Hon är ju bra iallafall, Robyn alltså!


Med lögner kan man kanske ta sig framåt i livet men man kan aldrig vända åter

man ska inte bli fet och man ska ta vara på den tid man har som ung för det är efter 40 livet börjar och då kan man inte leva längre. Man ska heller inte ta med en filippin hem och sätta på och sedan lämna.
Det har jag lärt mig idag. Jag har även... ööh, ne inget faktiskt. :)

Jag saknar dig.

Jag brukar tänka att det alltid är någon som ser dig. Alltid någon som ser mig. Vad jag än gör. Om jag är ute i skogen, sitter på toaletten, på väg till skolan, ligger och sover, ute i totalt mörker. Det är alltid någon som ser mig. Det kan vara vad som helst, en myra, en bakterie, en uggla, ett spöke, en stjärna, ja vad som helst. Men det är alltid samma som ser mig. Alltid samma själ som ser mig.

Jag tror att alla har en själ, som på något sätt vakar över var och en av oss. Vissa kanske lyckas träffa denna själ på riktigt, andra inte. Vissa kanske nöjer sig med att vara en själ och se över en annan själ. Men det spelar ingen roll. För sanningen är att du är aldrig, aldrig någonsin ensam.

Jag är aldrig ensam.


refskoplm,

Jag har bestämt för mig att när jag idag stod vid skåpen och funderade på vad jag skulle ta med mig hem tänkte jag något i stil med "aah, men matte kanske jag ska repetera lite till helgen om jag inte har något bättre för mig" osså lade jag ned matteboken. För 15 min sedan skulle jag packa upp min kära väska och förväntade mig en mattebok. MEN NEHE!!!! Där låg den inte. Känns ju bra. Alltså, skitsamma om ja kan jobba matte i helgen eller inte - det faktum att jag liksom inte lade ner den. DET GÖR MIG FÖRVIRRAD. Börjar jag bli senil?????

motther

"Jag pratar inte, jag bara tänker högt." Så sade min ömma Moder nyss. Ja, ibland ryker vi ihop...

att vara eller icke vara

asså det är något visst med att komma hem en fredagseftermiddag. Efter en hel vecka i skolan eller jobbet har man nu 2 dagars ledighet. Känslan är skitsvår att förklara, men det känns när man cyklar hem. Det är en helt annan doft, annan smak och med helt andra steg och vägar man tar sig hemåt. Allt känns annorlunda. Man är trött men fri. På en onsdag är man pigg men fast liksom. En häftig känsla, ja.
Nu ska jag dricka ett stort glas mjölk och sova/skriva lite.

NAJJJJJS!

Herrejävlar, sikken pangad dag”. Är totaly slut! Och nu måste jag ha lypsyl också!

 

För att undvika att bloggen blir allt för kommersiell ska jag inte skriva ”Idag vaar det båtrace i Lidan och det var såååååå sjukt kul”. Dock har jag ju redan börjat inlägget helt fel, så jag börjar om...

 

 

Lidköping är en jävligt fin stad. Jävligt fin. Eller otroligt fin (om jag måste censurera i NLT?). Det finns sjukt mycket och säga och fortsätta, men fan (eller attans?) jag orkar inte, jag vill inte. Jag mår för bra. Men Lidköping är jävligt fint, och det har inget och göra med byggnader eller typ infrastrukturen, nej det är tack vare människorna. NI ÄR GRYMMA LIDKÖPING!!!

 

// Linnea Svensson.


man skall följa lagen

Skolan är igång. Jag är taggad.

 

Igår hade jag en såndär dag jag har längtat efter. Fullt upp hela jävla dagen. Och det har jag nu med. Ska nämligen ha idrott. Skrivarkreativiteten är nere på 50% typ.


till middag blir de fick fick fick fick fick fick fick fick fick FICK oj de skulle stå fisk - hehehe

Nu ska jag äta laxpudding och se på rapport! Jag kände bara ett så ofantligt intensivt sug efter att få säga det. Få dela med mig av mitt intressanta... aah vad det nu är.
ÄT BAJS

all skit löser sig i slutändan

Det är märkligt det där med chips. Det har liksom samma effekt som alkohol, droger och typ sexmissbruk. Och framför allt LYPSYL! Har man tagit ett går det inte sluta äta.

Så var det idag. Och jag åt cirkus en halv pöse med Icas dillchips (gudomliga). Happ, sen fick jag ångest och kände mig fet. Springa kände jag att det var ju redan kört när jag proppat i mig så mycket skit. Så jag gick ut och gick en slöpromenad. För att kompensera upp chipsen tog jag två tvåkilos-hantlar. Jag orkade ca 500 meter. Sedan tröttna jag.

 

Hade jag skitit i att ta det där första chipset hade liksom mitt liv sett helt annorlunda ut precis nu. Jag hade orkat springa och min kropp hade varit full av endorfiner och lycka just nu. FUCK! Istället känner jag mig fet.

 

Hmmm, undra om det är lättare att sluta med droger än chips, eller varför inte sex? Det borde det ju vara. Fan, det här missbruket är ju inte sunt, hjälp mig någon?

 

Får googla på typ anonyma chipsholister....


död åt denna


kuckeliku

"Jaa men imörrn börjar ju skolan, då är det ju kul å dra håret åt andra hållet kanske". Så tänkte ja igör efter att jag hade duchat å gått å lagt mig. "De blir ju skitkul, åh va mycket snyggare jag kommer bli", fortsatte jag tänka, sedan somnade jag gott.
Idag vakna jag å då vare inte lika kul längre. Mitt hår vill inta vara någonstans utan bara rätt in i ansiktet. funderar på å dra en: "å sen så bara ja klippte av mig de - ahmen fattar ni!!? Ja klippte av mig håret. Men de blev rätt bra faktiskt" (spotify-reklam för er som inte fatta). De vore faktiskt nåt.
Men de ska jag inte göra. Jag satta in skavande linser och nu har ja brått.
Är bajs.
De blir lixom svårt å leva upp till detta hela terminen!!!!?

vänta snart är det jag som är kung

Alltså, mitt närminne är ju ett minna blott (haha). Jag minns ganska mycket av vad jag gjorde för typ en vecka sedan, en månad sedan eller ett år sedan. Men vart jag lade mina glasögon för 5 minuter sedan kan jag inte minnas. Men det kanske beror på att jag behöver få lite struktur på livet. Efter ett 10 veckor långt sommarlov har ordet struktur befunnit sig i bakgrunden.

 

Man ack, vad jag har saknat det!

 

S.T.R.U.K.T.U.R.

 

Jag ligger i sängen och klockan är inte mer än 23. Enligt min ”vanliga” dygnsrytm ska jag inte sova förräns om fyra timmar. Men jag ska inte sitta uppe i natt. Det är slut med det nu. Och det är nog bra. För det kan inte vara speciellt sunt att sitta och tänka, älta, skriva och lyssna på musik ända in på småtimmarna. Man tror att man är så förbannat klok, men det är man kanske inte.

 

I morgon står alltså klockan på 07:00 och jag ska gå upp och skriva och spåna på idéer då istället. Även fast jag har, tja nästan kli i fingrarna av allt jag skulle vilja få ut så måste jag stoppa det. Jag måste skapa självdisciplin och struktur. Då blir det förbannad jävla fuking asbra!

 

aah, vart fan är mitt lypsyl nu då!!!!!!!!!!!? Gaaah!


det e måndag

SHIT ASSÅ, MÅSTE SLUTA SITTA STILL!
De sa nyss på radion att för varje timma man sitter still förkortar man sitt liv med 22 minuter. Från och med nu ska jag aldrig mer sitta, bara stå!
Undra hur mycket längre mitt liv blir då!!!!!?

What's up?

Hänger lite på dexter. Försöker långsamt komma tillbaka. Upptäcker att jag har en uppsats som ska in på mitt individuella val - internationella relationer. Jag borde få ångest. Men det får jag inte. Jag blir exalterad, men samtidigt lugn.
Jag blir till och med märkligt glad när jag upptäcker att vi ska ha religionskunskap med Johan Abrahamsson på måndagförmiddagen efter lite engelska med Grecco. Jag blir glad av att börja varje vecka i 10 månaders tid med Grecco. LDOJDFKNAJPOFAJ PIASKNFa
Fan det kommer faktiskt bli kul det här.

det var liksom varmt men grått ute.

Jag har aldrig tyckt om hundar. Dem är liksom fula, äckliga, onödiga och ja, skrämmande. Om detta är något jag verkligen tycker eller något som morsan präntade in i mig när jag var barn vet jag dock inte. Men det vidrigaste med hundar är i de flesta fallen hundägarna. Hur dem spatserar stolt med sin jävla hund som ser ut precis som dem själva. Alltså, det är ett fenomen som fascinerar mig något ofantligt; Varför ser hunden och hundägaren alltid lika dana ut? Beror det på att hundägarna tycker att dem själva är så jävla snygga? Eller kan det vara så att hundägarna gör om sin hund så att de liknar sig själva? Snacka om att vara egocentrisk.

 

Fuck asså jag sitter naken i soffan (ja, jag har photoboth bevis..) och känner mig mig hur trygg som helst här mitt i min dissning av hundar. Men så kollar ja upp i hallspegeln och tycker mej se hur någon kollar in på mig genom nåt fönster. Jag tar på mig tröjan och killen försvinner. Men det var nog bara inbillning. happ.

 

Tillbaka till hundarna. Anledningen till att jag sitter naken är för att jag var ute och gick nyss (tantvarning?) och blev varm. På min promenad mötte jag nämligen 3-4 hundar. Den första var en stor en som var ute med en blonderad kvinna. Hunden liknade troligtvis den blonderade kvinnans man. Hunden bajsa på en lyktstolpe och den blonderade kvinnan sket i att ta upp det (haha). Sedan mötte jag en mamma som var ute och gick med sina två döttrar. Alla hade varsin hund. Dem var fula. Hundarna med.

 

Med endast 100 meter kvar hem ser jag en gammal haltande gubbe med en haltande hund. Jag har sett han förut, han brukar va ute med sin byracka i området. Han har på sig träskor, beige byxor och en svart jacka. Hunden är en såndär lurvig beige hund. Det finns ett gammalt barnprogram där en sådan hund var med, men jag kan inte riktigt förklara, öh, den var liten också.

 

Jag kommer närmare och inser att jag måste gå förbi gubben med hunden. Gubben går nära gräskanten på cykelbanan så hunden går endast på gräset. Dem är inte i vägen för någon. Men jag kan inte låta bli att avsky dem, endast av anledning av hundjäveln.

 

Men när jag går förbi gubben och hunden är det som att något ändras i mig. Någon extrem värdering är inte lika viktig längre.

 

”Fan vad fint för gubben att ha en hund att gå ut och gå med. Hans fru är säkert död och hunden är det enda sällskap han har kvar. Fan va sorgligt när hunden dör”, tänker jag. Jag får lust att krama om gubben och säga med barnslig röst till hunden; ”hej hund”.

 

Men det gör jag inte, istället vandrar jag hemåt, går in, stänger dörren, tar av mig kläderna, och skriver denna betydelselösa text.





1:16 - 1:25.

vilken underbar dag det är

Föratt egoboosta mig själv lite (blondinbella inspirerad) ska jag bara beskriva hur bra det är med photoboth bilder. Den senaste månaden har ja tagit 200 stycken - de senaste året 1800. Av principiella skäl raderar jag ingenting, (förutom om ja ä naken å vet att något ska titta på datorn - lite integritet, hallå!!). Jag känner mig faktiskt snygg då 80% av bilderna ser ut såhär (jag är cool, bäst osv):
gilla!

asså de e inte ba Johan som vill knulla, han kunde lika gärna ha hetat Torleif, Harald, Gunnar, Nils, Viktor, Peter, Rolf, Max, Fredrik eller Jesus.

Linnea: Ja va på kräftskiva igår!
Farfar: Hade ni nöt brännvin då?
Linnea: Neeeee. eller de tror ja inte...
Farfar: aah isåfall vare ingen riktig kräftskiva.

Idag har förövrigt mycket handlar om svamp, aa, olika sorters svamp. Det är ett stort ämne, precis som vädret eller bajs.
Jag har också förundrats över hur man kan säga att en människa (ett barn) är lite mobbat i skolan? Hur fan är man LITE MOBBAD. Aaah, asså han har inga kompisar och alla retar honom, men det är bara lite... Hmmm, ja ska no gå med i BRIS, eller i alla fall Friends..
Happ, nu sa ja emellertid söva. ät bajs.

"Här skiljer sig föräldrar och delar barnen på mitten. Lämnar dom i villan och undrar varför dom dricker."

Mannen är den nya kvinnan 
Smink för män, avklädda män. 
Sex säljer 
Och.. eh.. 
Jag menar 
Bimbon blev förbytt med himbon 
You know! 

Snook 

Baby du knullar bra 
Du var, du var underbar 
Men jag, men jag tror att det vore bäst om du rullar av 

Checka chicks, dom ser när jag rullar upp 
Skräddarsydd 
Rockar aldrig någon gummisnodd 
När jag åker hem ska det vara bakifrån, sittplatsen, dummer! 
Jag är ingen karlakarl 
Jag må vara ung och dum men inte den, som är den som knullar runt 
Men du väljer ändå att kalla mig mansgris, 
shut the fuck up och sätt dig längst fram i taxin! 

Jag är ingen riddare på vit häst 
Ville du ha biceps kan du åka hem (ha det skitfett) 
Här är hanen som är sist i kön 
Med en överkropp som Mr. Burns 
Det är inte någon grekisk diskuskastare 
Så vad var det du missuppfattade? 
Du betalar taxin 
Tack den drar jag av 
Hörru du får ha det bra, okej (yeah) 

Ref. 
Jag har ingen alfahane honey, så du får sitta längst fram i taxin 
Det är inte lätt att verka manlig, så du får sitta längst fram i taxin 

Baby du knullar bra 
Du var underbar 
Men jag tror det vore bäst om du rullar av 
Baby du knullar bra 
Du var, du var underbar 
Men jag, men jag tror det vore bäst om du rullar av 

Jag är bara 1,77, och sanningen är; 
jag tjänar mer pengar på ICA än min rap-karriär 
Jag bänkar bara 70 kilo, sanningen är; 
jag är två sekunder från att va en one-minute man 

Vill du inte lägga dina hundra? 
Kan du hoppa av här och smöra för en dörrvakt 
Du är snygg och du vet om det 
Män är män och män är dumma, för de vill ju bara knulla 
Vem sa att det var lätt att vara man? 
Lyft upp ringen och sträck upp en hand 
Det finns många fler där ute som känner som jag 
Så när du hör det här ljudet är det dags att vända blad (yeah) 

Ref. 
Jag har ingen alfahane honey, så du får sitta längst fram i taxin 
Det är inte lätt att verka manlig, så du får sitta längst fram i taxin 

Jag kommer och ser ner på dig 
Sen när du ligger underst, dummer 
Stunden efter det gått är plågsam 
(då kan) Då kan du rulla av långsamt och göra det bekvämt 
För det här är ingen porrfilm 
Ta mina byxor du behöver inget korvskinn 
Eller string, för det slösar vår dyra tid 
Det här är nålen i min symaskin 
Ta det lugnt nu gumman jag vill va med dig 
Jag vill se dig som Gud skapade dig 
Du måste tro på dig själv idag 
För jag tänker inte dyka upp i dörren med en ros mellan tänderna 
För jag är ingen kos-kille 
Måste vi låtsas det? 
Os-oskar é ingen riktig karl, besviken? 
Visst vi kan åka hem men jag sitter bak, ja jag sitter bak (yeah)


Ref. 
Jag har ingen alfahanne honey, så du får sitta längst fram i taxin 
Det är inte lätt att verka manlig, så du får sitta längst fram i taxin 

Ba-baby du knullar bra, 
Du var, du var underbar 
Men, men jag tror det vore bäst om du rullar av 
Baby du knullar bra 
Du var, du var underbar 
Men jag tror det vore bäst om du rullar av 
(Alltså du vet, det typiska är att hon säger så här) 
Amen ni män ni tänker bara på en sak
Egentligen skulle jag vilja säga att vi inte tänker alls 
Uh, uh, uh, uh! 

Snook! 

Baby du knullar bra 
Du var underbar 
Men jag tror det vore bäst om du rullar av

Happ finns mkt å skriva! Men PGA intergritetskäl (va påväg å skriva intergrationsskäl, sulle ju blitt jävligt fel) får gamle hederliga Snook säga allt. Bäst å va tyst. Visa lite vett. "För allt bös börjar efter halv 1". Lite kanske börjar kvart över med. beror på.. HEJ!

en får ju ente glömma Clööööör heller

Jag har aldrig förstått mig på när unga människor säger att de ska ”vandra hand i hand livet ut” eller ”hoppar du så hoppar jag”. Det var visserligen ett tag sedan jag såg det nu (typ lunarstorm/bilddagboken, but sowhaover). Jag förstår inte. Hur vet man att man ska vandra hand i hand, hur vågar man lova något sådant? Och hur schyst är det och dö själv om den som man säger sig älska mest av allt precis har dött, eller aah, hoppat? Blir typ dubbelt så mycket för alla i omgivningen och tillslut skulle ju alla dö. För det är la det man menar med att hoppa?

 

Jag har, i mitt liv, ingen jag skulle kunna säga dessa ord till. Men jag har en vän, eller vän känns alldeles för futtigt att kalla na, själsfrände likaså. Hmmm, let’s kalla na prutt (stark lukt - starkt ord). Denna prutt erhåller fantastisk många fantastiska egenskapar att om jag skulle skriva ner dem här skulle det bli en hel bok (done that). Självklart så vill jag ha dig som prutt hela livet, men vafan, de är ju inget man kan garantera och än mindre lova att garantera. Och det där med att hoppar du så hoppar jag. Om jag nu skulle hoppa är ju det sista jag vill att du ska hoppa. Jag vill ju att du ska leva vidare, för mej. Men nu ska vi inte prata sånt. Jag kan säga dej att ”hoppar du” så tänker fan inte jag hoppa iallafall. Eller aah, innan du hoppar tänker jag se till att du inte gör det. Måste la va det bästa egentligen.. Hmmm, ”tänker du hoppa så tänker jag stoppa dig” - word. Men fuck.

 

Jag kan ju dock inte mer än att hoppas att... tjaa... att jag och min prutt vandrar hand i hand livet ut... kanske inte bokstavligt men på nåt jävla vänster :)


some sexxxxineessss in the aiiiir! <3


skära dill

Man ska inte vara glad för länge. Det kommer oftast tillbaka till dig i form av magknip, eller nåt.
Spetstrosor ä förövrigt förbannat jävla obekvämt. !! fram me farsans gamla kalsonger förifan!!!!!!!!!!!. Många rööa sträck där.
Söööv göööt haaaej. !

stackars JOHAN...


denna dag, en friiilllllens

har en så kallad "bad hair day" idag btw.

du liknar en ko

”Tycker ni det ska bli skönt att börja skolan igen då?” frågade en kille mig och en kompis.

”Ja, för fan”, svarade jag högt och bestämt, men utan vilja att förtydliga mitt resoluta svar.

Efter några sekunders tystnad svarar min kompis trevande att det ju faktiskt är rätt att skönt att vara ledig också. ”Men det klart, det ska bli skönt med lite rutiner på vardagen, man kan ju inte lata sig hela tiden”, fortsätter kompisen, i ett försök att lätta upp den sällsamma stämningen som plötsligt uppkom. Troligtvis på grund av mig.

I skrivande stund börjar skolan om exakt sex dagar. Jag lyssnar på fade into darkness (universums bästa låt att skriva till!!) med avicii och har haft sommarlov i 42 dagar - helger borträknade. Jag har jobbat kanske hälften av dessa dagar, (skulle ha jobbat mer, men sjukdom satte stopp) och resten har jag varit ledig. Det är just den här lediga tiden som får mig att känna vemod, ovisshet och en stor del rastlöshet, som till stor del säkerligen beror på lathet.

Just  nu är mitt rum i stort behov av en omgång med dammsugaren, kläderna bör kanske hängas in i garderoben, sängen bäddas, min mobil och mina nycklar är spålöst försvunna (hade dem för 15 minuter sen) och när man snart ska fylla 17 bör man kanske inte ligga och titta på Nickelodeon och Svamp-bob en hel morgon.

Jag vet inte. Men varför kan inte kläderna ligga i en hög på golvet? Varför måste man bädda sängen och vad är det för fel på Svamp-bob? Jag kan ju faktiskt städa i morgon.

Jag är till och med lat när jag skriver den här krönikan. I vanliga fall (när skolan är igång) skulle jag först skriva en lång och genomtänkt kladd för hand som jag sedan, med stor noggrannhet skulle skriva ned på datorn. Nu skrev jag en kladd med tre ord och sedan började jag bara skriva.

 

Sommarlov i all ära. Jag förnekar inte att jag tycker det är fruktansvärt härligt att vakna upp en vacker dag, utsövd, med en hel oplanerad dag framför sig. En dag då man skulle kunna göra vad som helst. Endast spontaniteten sätter gränser. Det är riktigt fina dagar. Men inte i en hel månad. Jag tycker det blir för mycket. (Usch va anskrämligt ambitiös jag verkar nu.)

Och jag må va ambitiös, i viss mån men det handlar nog mest om att jag vill ha struktur.

När skolan är igång är det så otroligt många trådar i luften. Saker går in i varandra och man måste ha struktur. Jag är bra på att strukturera upp saker och ting. Ju fler saker det är, desto roligare.

Därför ser jag fram emot en grå höst i skolan. En grå höst men en jäkla massa projekt och utmaningar, som kräver struktur. Och det är nu det står i min bristfälliga kladd att jag ska skriva en ”fnitchig (eget påhittat ord, betyder typ bra, originell, häftig, tänkvärd och ja allt sånt) avslutning”. Men som sagt jag hade ingen struktur. Jag bara skrev. Och därför blev det såhär nu. Jag skulle faktiskt kunna säga att var sak har sin tid, att man måste va lat för att sedan skärpa sig och kunna få struktur på livet. Säga att var sak har sin tid. Men jag är inte riktigt säker på om jag tycker så, därför avslutar jag inte med det.

Men jag lovar förbättring, och framför allt struktur.


”Ja, för fan!!”



Styckeindelningen blev lite skev, men jaaa, det är la sådana här texter ja kommer drrras med den kommade hösten. Ett och annat reportage också kanske, om jaa "bästa sällskapsspelet", grymmaste konserten, roligaste fritidsaktivitet, å lite allt möjligt. Det blir la rrrolit. HEJ!

 


sug bajs ät röv

man ser ut i glasögon. Nu ska jag ha en finkväll, hejdå.

kommersiellt

Asså den top 3 mest värda sak man kan göra måste vara att be om ursäkt på sin blogg (som säkert inte har mer än 10 läsare) för att man inte har hunnit uppdatera. Förlåt,förlåt,förlåt. Aah, det är mycket viktigt. Det är ju typ en dödssynd att inte blogga. Faktiskt.

ja vill ba ha mer

En befinner mig i en dvala. Jag hör något som kittlas i öronen. För ett ögonblick befinner jag mig i tre världar. En där jag inte finns, en där jag finns och en där i mellan. Mitt medvetande trevar sig från läget emellan till läget där jag finns. Likt en bil precis då man hittat dragläget och ska gasa. Jag kör inte iväg än. Tycker att det vibrerande ljudet upphör. Jag trycker ned kopplingen igen, går på tomgång. Ljudet finns dock kvar och jag drar snabbt upp kopplingen och startar med en rivstart, men jag växlar inte upp till tvåan.

 

 


 

Aaah, å sen cykla ja ye stan å hämta mina nya glasögon. Dem är för starka. Sen åkte ja hem å bada me gunris, å sen gjorde ja  tonfisksallad och sen åt ja den å "jobbade" lite, sen var jag trött, sen körde jag bil, sen sprang ja ett halvt varv i spåret, fick ont i magen, duscha å åt. Sen skulle ja se på allsång, men då stängde TV;n av sig så då skrev jag detta å nu ska jag se på en film som jag laddade hem förut, det glömde jag skriva. Är sugen på något också, men vet inte vad..

u

Ni vet när man går över en bro över ett vatten. När man känner mobiltelefonen eller nycklarna i fickan. När man inte vill något hellre än att kasta i dem värdefulla grejorna i vattnet. Bara för att. Bara för att det vore så jävla gött och höra det ynka lilla plasket när grejorna hamnar i vattnet. När dem inte finns längre. När dem inte är något värt längre.

 

Men man kastar inte sina värdefullaste grejer i älven. Man vågar inte. För man vet att det där ynka lilla plasket skulle starta något så... omfattande. Då man inser att sina mest värdefulla grejor är borta måste man vara stark och medveten om sin förmögenhet. Men det är man inte. Den enda sättet att bli det är kanske helt enkelt att testa. Att släppa allt. Att höra det ynka lilla plasket när grejorna hamnar i vattnet. Då finns dem inte längre. Då är dem inte värda något längre.

 

Då måste man stå på egna ben.

 


är detta en rubrik för att jag skriver den ? eller skriver jag den för att det är en rubrik?

Älskar man någon för att man är kär eller

är man kär för att man älskar någon

 

är man varm för att man svettas eller

svettas man för att man är varm

 

är man glad för att man mår bra eller

mår man bra för att man är glad

 

skojar man för att det är kul eller

är det kul för att man skojar

 

Äter man för att man är hungrig eller

är man hungrig för att man äter

 

finns man för att man är eller

är man för att man finns

 

Duschar man för att man är smutsig eller

är man smutsig för att man duschar

 

tycker man något för att det är rätt eller

är det rätt för att man tycker något

 

är man ledsen för att man mår dåligt eller

mår man dåligt för att man är ledsen

 

fryser man för att det är kallt eller

är det kallt för att man fryser

 

Hatar man någon för att den är dum eller

är man dum för att man hatar någon



remaining: 1h, 45 min.

Laddar hem film. Det går segt så under tiden tänker jag att jag ska utnyttja min fantastiska förmåga och skriva ihop en liten klok text.

 

”Leva i nuet” är klyschan ja tänkte slå bot på i kväll. Jag skulle vilja formulera det att den dagen jag lever i nuet är jag död. Det går inte. Så valde emellertid inte min rekorderliga rektor att formulera det för åtta veckor sedan då jag gick ut ettan.

 

”Lev i nuet”, malde hon på med sin monotona röst. ”Ta varje dag som den kommer och passa på och njut”. Det spelar ingen roll huruvida hon menar det eller om hon bara säger det för att hon måste, för att hon är rektor - hon har fel!

 

Man lever inte i nuet. Man lever i gårdagen och morgondagen. Nuet är gårdagen och morgondagen. Det man gjorde igår har lett fram till det man gör nu. Och det man gör nu kommer i morgon att bli gårdagen.

 

äeh de ble för flummit, ja orkar inte. ja börja lössna på låten nedan å upptäckte att de ja försöker förespråka inte stämmer. Ison å fille har rätt, men rektorn har fel. Jag har me rätt.

 

Idag lärde ja mej förövrigt att kvinnor också har förhud och ollon.


darin.

det är helt emot mina principer att slänga saker. Allt har liksom en historia, en bakgrund, ja ett liv. hahah därför blev jag helt nostalgisk, och euforisk samtidigt som jag blev skamsen när ja fann massor gamla grejer. Borde ha tagit vara på sakerna istället. Som lill-eddie här ovan. Stor-eddie har fått vara me mej varje natt medens lill-Eddie har legat helt ensam längs ner i en ica-kasse.

If you dont like me thats OK you probably cant read this anyway.

Månen är så långt bort

men jag är så nära

Ingenting i mitt liv är ängre torrt

och tyngden känns plötsligt lätt att bära

Natten är sval

vattnet smakar sött

Men ingenting i mitt liv är längre ett kval

och jag ser inte bara rött

Stegen är så lätta

Skorna är så sköna

för jag är mitt i detta

och nu ska jag äta en böna.

 

 


 

 

Hey, ja försökte iallafall va lite poetisk. de går ibland. när ja kom hem förut spelade grannen en bra gammal låt. ”how do I know it’s love?” gick den typ. förjävla bra fråga förövrigt så då gick ja in å käka en morot å hitta några gamla kondomer i garderoben när jag leta efter strumpor. jag fick för mej att ja skulle leta efter utgångsdatumet men ja upptäckte till min förfäran att det inte fanns något. eller aah förfäran å förfäran. de bådar la gott för mej i allafall. skulle ju vart stressande om de stod att dom gick ut typ imörrn. men då hade ja ju faktiskt en morot i käften som skulle funka. ja. och om jag nu skulle använt den där moroten - observera att jag säger OM - då stod det faktiskt en förklaring hur man går tillväga, visserligen på finska men det är la oviktigt. frågan är bara vad förhuden på en morot är???? hmmm.

 

men den allra viktigaste frågan här är nog vad förhud heter på finska???? haha äeh asså de finns så mke ja sitter å funderar på men aaa förhuden på en morot vad är den, eller vad är förhuden på en asså ja lampa? lampskärmen typ. asså allt borde ju ha en förhud tänker ja eftersom att det är ju där ifrån vi tjoffas ut en gång. aaa asså inte från förhuden kanske just precis men de e ju där nånstans i den regionen. förhuden kan nog symbolisera hela världens skydd, asså typ kläder, maskar, smink, sköldar(haha), och ja varför inte försäkringar. det skulle ju bli en grym reklamlogga. DINA försäkringar, lika självklart som din förhud. aaa eller nåt, eller om man är omskuren är den då man inte har någon förhud????? du ja får no googla re. happ så vare. då vare en dålig logga då.

hur får man på en kondom på denna då????

hoe

Alla gator är så tomma när vi landar 
Jag är hemma men jag längtar till nåt annat 
Jag måste vidare till varje pris 
Ingen dag får bli den andra lik 
För att få frid måste jag va på driv 
Aldrig ramla

Filmen var otroligt ogivande. Jag byter ut popcorna (som ändå är slut) mot choklad<3, lyssna på musik, skriva lite och försöka ha det bra istället.
The bloggmode is on fire!!!!!!!!!!!!

HEJ!

Är inne i en liten depp i livet. Eller som kloka Blondinbella förklarade på radion imorses:

”Jag får min inspiration och mina idéer när jag är deprimerad vilket jag är var tredje eller var fjärde vecka. Då sitter jag bara hemma i soffan och äter choklad. Sen blir jag rastlös och mår bra. Då finns det massor idéer på saker jag vill hitta på.” Bra sagt Blorreberre.

 

Min planering av denna dagen var således att ligga i sängen och lyssna igenom alla låtar i ”vi var ju iallafall tillsammans en månad” lista. Vara lite deppig och kanske gråta lite över att jag inte har någon pojkvän (har ingen flickvän heller visserligen). Men nej jag ska inte lyssna på det listan. Jag ska istället se på den gamla filmen som går på ettan och käka upp en hel micropop alldeles för mig själv. Och ja, gråta över att jag inte har någon pojkvän. Ja. Ja. Ja.


ät bajs hhehehehehehehehe

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3940&grupp=15342

Would you fuck me? I’ll fuck me.

 

En monolog inte sällan uttalad naken, framför min spegel. Lika mycket en slags pepp som en slags tragikomisk suck. Help me doctor I’ve got the ungkarlsblues.

 

I hela mitt liv har jag varit det som samhället valt att kalla singel. Jag ser tillbaka på mina kärlekshistorier och jag ser ett mönster av destruktivitet och flykt och en jävla massa krossade hjärtebitar, som tillhörde både mig och dem andra. Efter år av flyktiga romanser och tillfälliga knull har känslan av frihet och självständighet förvandlats till nåt annat.

 

Ett mellanting.

 

Jag lutar mig tillbaka i min relationsvårdslöshet samtidigt som jag känner en tomhet. Jag har aldrig känt mig ensam, egentligen, är det det jag känner? Jag blir rädd. Det har uppstått en ny slags nyfikenhet i mig. Skulle inte den där slags frihetskänslan i mig kunna infinna sig även om jag hade någon? En person, som var min.

 

Jo, det tror jag. Jag tror jag är redo nu.

 

Jag ser in i mina trötta ögon och tänker; ”tack, det är bra, jag har fått nog av drastiska avslut och dramatiska frågetecken”. Och då händer, ingenting. Mina 28 kvadrat i lägenheten känns tommare än någonsin. Det finns en känsla, ett fenomen som är svårt att sätta ord på utan att låta som om man har total hybris. Det är en från början ytlig känsla som mynnar ut i en massa andra känslor. Jag ska cutta the bullshit och försöka förklara;

 

Det handlar om och vakna en söndagsmorgon och att på vägen till duschen svepa förbi sin spegelbild och tänka att; ”fan jag är inte så ful på morgonen ändå”. Det handlar om att komma hem en sen lördagsnatt och trots svineri och sup gilla det man ser framför sig i spegelglaset. Att tycka att det känns förjävla synd och tvätta bort sminket nu. Man vet ju aldrig när den där känslan inträffar nästa gång. Det kan dröja. Och ingen annan än jag ser mig nu. What a waste of beauty, så kallar jag känslan. Waste of beauty. Slöseri med självkänsla. För, det finns ingen där att spendera den på. Ingen som kommer in i badrummet och säger; ”Du är det finaste jag vet”. Så, jag säger det till mig själv, bara för att få höra det komma ur någons mun.

 

”Här ligger jag och duger”. Skrev Bob Hanson en gång och nöjde sig så. Jag tänker mer; ”aah, här ligger jag med skitsnygga pattar”, men till vilken nytta? Och jag hör hur klockan tickar. 24 tick, 25 tack, 26 tick, 27 tack, 28 tick, 29 tack tack tack det räcker.

 

Också detta behov, av att fota. Föreviga dessa tillfällen då man känner sig tip top fresch! Så himla löjligt, onödigt. För lik förbannat speglar aldrig kameralinsen verkligheten på ett rättvist sätt och dessutom kan ett ”like” på facebook snarare kännas förödmjukande än bekräftande och så jävla ovärt i jämförelse med att möta blicken med någon man älskar. Jag är fin idag. Varför stannar aldrig känslan där? Varför måste det finnas någon mer som bekräftar att det jag tänker är sant. Lite som att laga en fin, svingod middag, till sig själv och ingen annan. Jag fotar tallriken och lägger upp på min blogg. Oundviklig jämförelse. Vännerna, med flera förhållanden bakom sig, långa, starka, självklara, hur fan gör dem?

 

Det är ingen desperation, det är ingen jakt. Det är inte ensamhet. Det är ingen väntan på någon. det är en längtan. Efter henne eller honom som alltid ser mig. Full, naken, finklädd eller i mjukis. Men många posebilder ska nog hinna knäppas och raderas innan dess.


// Matilda Berggren



Har lyssnat och läst igenom texten. Hela natten. Klockan är tre nu. Har tagiit till mig. Har blivit imponerad. Jag älskar att leka med ord, tänka, analysera. Jag gillar oftast det jag skriver och det är inte ofta jag låter mig själv bli imponerad. Men fan Matilda, du tog orden ur munnen på mig och det gjorde du förbannat bra!!!!!!!!!!!!

 


Nu kanske jag ska sova.


you hear november rain

skulle gå och lägga mig tidigt för att få struktur på livet. Datorn är varm. Regina Spector skapar en viss kaos. Håret stripar sig på mig. Fel håll. Novellfilmerna på SVT berör, inspirerar. Fast åt andra hållet - Känsla.


life is now aah tack för den röv

Nu ska jag beskriva en känsla. Man har skrivit en text. eller vafan, vilken jävla man? JAG. Jag har skrivit en text, lagt ner lite tanke på den. Jag skriver i pages som vanligt, för att sedan kopiera och lägga in den på bloggen som vanligt. För av nån jävla anledning är det viktigaste i mitt liv just nu att få piblicera denna text. Då kommer jag bli hel. Då kommer mitt belöningssystem få belönas. min självkänsla stärkas. Internet segar. Jag kopierar texten å tar upp mitt dokument me en jävla massa listor. aah ja gillar å göra de, listor alltså. ska lägga till när internet laggar. raderar bloggtexten. kopierar överskriften. nu har internet laddat klart och ja klistrar in texten som består av: Saker ja inte gillar eller är emot. (publicerar kanske den någon gång om ja känner att ja kommer må bättre av det.) Men iaf, det är nu känslan ja skrev om kommer. Hjärnan var beredd på den fina långa texten och sedan trycka på publicera sedan skulle texten finnas där ute, tillgänglig för alla. Viktig. för mej. Hepp så blev det inte. Ögonen uppfattar först en kort text, sedan fel text. Sedan kommer det till hjärnan och hjärnan gör så att magen sjunker. Armarna blir svaga, ögonen tröttna, magen ond alltså. Meningen försvann *dubbeltydligt*.

Och vafan känner ja nu. vf ha detta behovet? VART ÄR INTEGRITETEN(ja kan inte ens stava te ordet!!!)?
ja sa no va gla att ja aldri förlorat en hel uppsats, eller så skiter ja i å va gla för de.

r

jag åkte karusell

 

jag var lycklig i varje cell

 

men fuck, den går ju ner

 

och jag ler aldrig mer


de e säkert nu. men ja e inte säker

Krispigt i luften

Börjar bli kväll

Unkna lukten av två som låtsas

Det är okej att vara själv

"Hur har du haft det?"

Du vet som det är

Som om tio kampsportshundar tuggat taktfast på min halspulsåder

Kan du inte vara tyst nu?

Kan du inte vara tyst nu?

Varje ord du säger kan driva oss isär

Jag vill förtvivlat gärna att det inte ska sluta här

Ord är som napalmbomber

De ödelägger land

Jag vill inte höra vad du har att säga

Bara hålla din hand

Kan du inte vara tyst nu?

Kan du inte vara tyst nu?

Kan du inte vara tyst nu?

Kan jag inte vara tyst nu?


 

låtjäveln återkommer.


rrööv

nu kommer en (bild)bomb.

kan inte gå

Jag koka ris förut. eller de koka över och hälften fastna på något märkligt vis. Nu googlade jag "hur kokar man kaffe?". Får la hoppas de löser sig. facebook har hängt sig också. kan inte se alla kommentarer som trillar in hela tiden.
Jag känner mig handlingsförlamad.

man ska inte döma hunden efter håret

Just nu luktar jag badhus

 

Just nu har ja 15 olästa e-postmeddelanden

 

Just nu känner jag inte för det

 

Just nu är jag hungrig

 

Just nu lyssnar jag på vacker musik

 

Just nu vill jag

 

Just nu känns allt lite...platt.


gammalt gnabb

Jag längtar men vet inte efter vad

Jag vill något men vet inte vad

Jag vet allt om framtiden samtidigt som jag inte vet något

Jag lider av en ovetande längtan.

 

I samma ögonblick förändras min längtan men jag vet inte varför

min längtan blir mer intensiv men jag vet inte varför

Mina förväntningar höjs och

Jag lider av en förväntansfull längtan

 

Plötsligt inser jag att jag finns mitt i allt detta

men att också du finns

att någon kan hjälpa mig att finna svar

att någon kanske kan besvara min längtan

 

Men jag blir rädd

rädslan har alltid funnits där inom mig

Jag är rädd för att du finns och för att du vill och vet

Jag är rädd för mig själv

 

Till slut bestämmer jag mig

Jag bestämmer mig för att inte vara rädd

Jag bestämmer mig för att finna svar

jag bestämmer mig för att besvara min längtan

 

Och jag älskar

Alla mina tidigare känslor förvandlas

De förvandlas till andra färger

Jag blir älskad

 

vilket gör mina känslor färgglada

men plötsligt infinner sig en saknad

en okänd färg jag inte känner till

mitt inre tar emot

 

och jag är rädd igen

Rädd för att förlora det vi har, dig och mig

du och jag

Jag är rädd för mig själv igen

 

och jag kommer till insikt med att jag fortfarande är lika ovetande

att jag fortfarande inte vet vad

att jag fortfarande inte vet varför

att jag fortfarande är rädd

 

Men jag vet att du är jag och jag är du

och att mitt inre inte längre är genomskinlig grå

utan färgglatt som en blomsteräng

 

Och jag känner mig levande

jag känner att det är så det kommer förbli

med eller utan dig spelar ingen roll

min längtan är besvarad


I wont believe in you crying

Höjer musiken. Panik. Försöker reda ut oredan. 2 steg framåt, 1 steg tillbaka. bajs.


.

En fluga förföljde mig på min nyss ångestfyllda promenad. Därför ska jag ta ett ångande bad nu.

jag ska aldrig mer säga sanningen till dem som saknar förmågan att förstå

ush. har nog svävat på moln idag. men fick på vem lämnade vem med Melissa Horn(y). känner mig nu tillbaka till mig själv. det kan vara farligt det där. eller?

de e en da imörrn me

Jag dricker ett glas av mammas nykokade svarta vinbärssaft. Går sedan ut i kvällen. Luften är en erotisk kontrast av dagens värme och nattens kommande kyla. Grannjäveln sitter ute och dricker öl med vänner. Måste planera om promenaden så att jag slipper gå förbi här igen, det innebär omvägar, men det spelar ingen roll. Jag vill inte gå förbi här igen. Det är förnedrande att gå förbi, men mest förnedrande är det att jag måste gå en helt annan väg än den jag först tänkte. Varenda steg blir förnedrande. Det tar emot. Plötsligt får jag en ingivelse, att fan, jag måste sluta med det här. Sluta gå omvägar, sluta undvika farhågor, sluta vara rädd och istället börja gå precis som jag vill, bemöta farhågorna samt min rädsla. Jag kan klara det. Fast ne, inte just idag. Jag fortsätter min promenad så som jag planerat den efter att sett dem öldrickande grannarna. För jag insåg, att för att lyckas måste jag övervinna mina farhågor, samt min rädsla. Det klarar jag, men inte just idag. Så jag skyndar mina förnedrande steg hem och dricker ett glas av mammas betryggande svarta vinbärssaft, ännu en gång.


har man stor penis blir man framgångsrik.

Fördelar med stor penis:

 

  1. Mannens stolthet. Större penis väcker uppmärksamhet och ger respekt. Oavsett om det sker i bastu, omklädningsrum eller i sovrummet. Både män som kvinnor uppfattar det som en symbol för mandom och styrka.
  2. Att ha en lång, tjock, välutvecklad penis väcker en djup inre tro i sin egen sexuell potens, även en känsla av överlägsenhet och självsäkerhet. Det är ytterligare ett skäl till att börja med övningar för att förlänga sin penis. Det påverkar även mannens vardag, affärer och personliga liv positivt. Som regel är dessa män framgångsrika i allt.
  3. Ett större och tjockare könsorganväcker sexuell upphetsning hos kvinnor redan med sitt utseende. Kvinnor blir frestade till att ha sex och blir uppeggade. Allt detta blir möjligt tack vare en större penis.
  4. Större sexuell manöverförmåga. Större penis garanterar dig en omväxling i sexställningar. Det som förblir en dröm vid medelstor penis, kan bli verklighet efter en avsevärd tillväxt.
  5. Uppkallar starkare förnimmelser. Desto större penis, desto större är dess kontaktyta, dvs. den ytan som tar emot sexuell stimulans. Desto större penis, desto starkare blir sexuella förnimmelser både för man och för kvinna. Penisens förlängning ger båda parter möjlighet att uppnå en fullständig orgasm.

Penisens storlek är mycket viktig. Frågor om sin penis storlek plågar de flesta män. Metoden ”Att förlänga sin penis med 10 cm inom en månad” hjälper många män attrahera kvinnor och bli en utomordentlig älskare!

Gör din penis längre och tjockare i snabb takt, i trygg och bekväm omgivning – hemma! Du bestämmer själv hur lång din penis kan vara.




Sorry för otroligt perverst inlägg, men det här med penisförstoring har lixom etsat sig fast i min hjärna. Har lust å ringa företaget å fråga "i vilka 'affärer', mer specifikt är det som män i regel är mer framgångsrika i, med större penis".

 

Jag förstår inte. Tycker synd om alla killar som går på detta. Nästan lika synd som jag tycker om alla tjejer som kostar på sig manikyr 1 gång i veckan, men bara nästan. Eller är det bara jag som är dum?


pärlsocker

 

You know, we spend a lot of time to organize the world. We build clocks, calendars and we are trying to predict the weather. But what part of our life, is truly under our control?

 

citat ur filmen ”the next three days” jag just såg.

 

Självdisciplin, är det bra eller dåligt? Är det bra att man kan själv kan märka när något har nått en viss gräns. När man inte bör fortsätta mer. Är det bra att avsluta något, som kanske kan bli bra, som kanske kan leda till något, bra. Eller är det dåligt?


även om man fadar into darkness ä livet fint. LÄS

När har man rätten till att må bra, egentligen? Alltså må sådär riktigt bra. Känna att livet flyter förbi utav bara farten, utan att man själv känner att man gör något. När man alltid har den där glada melodin ljudandes i bakhuvudet, melodin som gör en lycklig. När tandställningen är borta och allt går som på räls ändå (haha). När även de fula, gråa hidösa nätterna är upplyftande och viktiga.

 

När man känner att inget kan stoppa en, just nu. When you are on fire!

 

När har man rätt att känna så?

 

Jag skulle kunna avsluta här, men jag känner att jag kanske vill komma fram till något slags svar. Jag har melodin klingande i bakhuvudet (Fade Into Darkness, Avicii), men det gäller bara att på ett vettigt och i synnerhet ödmjukt sätt få ner det i en vettigt formulerat text.

 

Jag tror nämligen att hela det här fenomenet ”må riktigt bra” handlar om en hel del självförtroende, men framförallt självkänsla. Enligt mig är det en väsentlig men ack så hårfin skillnad mellan dessa två begrepp. Självförtroende får man av att få beröm, gillningar på facebook, bra betyg, snygga kläder, ball frisyr, dyraste huset och ja, rätt så ytliga saker om man kollar på det rent principiellt. Självkänsla däremot, kan du inte få av någon annan än dig själv. Självkänsla får man genom att själv känna att man själv gjort något bra, utan att några andra behöver vara inblandade. Det kan vara att lämna in en bra uppsats som man är 100% nöjd med, säga ett roligt skämt (spelar ingen roll vad alla andra tycker), skriva en vacker dikt, sammanfatta sin dag med ett fint ord eller varför inte dansa en ”snygg” rövdans på fyllan.

 

Skillnaden mellan begreppen ligger således i hur man uppnår det. Det är avsevärt mycket enklare att uppnå självförtroende då det i vissa fall kanske räcker med att lägga upp en snygg bild på facebook och få 87 gillningar. Det kan vem som helst. Självkänsla däremot är så betydligt mycket svårare. Du måste blotta dig själv, för din största kritiker - just dig själv - och ge dig 87 gillningar. Utifrån det nakna du ser. Och du måste göra det gediget. Du kan inte trycka på gillaknappen ”bara för att”. Du måste kunna göra det ”just för att”.

 

Just för att du har insett att du är vacker som du är. Att du duger. Att folk gillar dig. Att du är älskad. För den du är.

 

För att avsluta det här på ett så klyschigt (gillar det ordet) sätt som möjligt ska jag nu knyta ihop säcken. Sånt som svenskalärare älskar och ger en MVG för ”bara för att”. Det råkar emellertid vara på att jag tycker att jag är jävligt bra på att knyta ihop säcken, ”just för att”.

 

Och det är då, precis just då, man erhåller rätten till att må riktigt bra.


tur att ja har mej

http://karnaah.devote.se/blogs/11350832/det-baesta-jag-vet-aer-att-ligga-paa-ditt-broest-och-hoera-din-slag-i-takt-med-mina.htm#WriteComment

Blir ingen länk (förstår ej hur man gör), men kopiera in texten i din webbläsare så förstår du mitt inlägg...
ÄR DET BARA JAG SOM BLIR SJUK AV SÅDANT HÄR GNÄBB???! OKEJ, DET SPELAR INGEN ROLL OM INGEN ANNAN BLIR DET. JAG BLIR DET OCH JAG SKA SPY NU. SEN SKA JA RÖRA PÅ MEJ Å SEN SKA JA BORSTA TÄNDERNA.

Vi tar det lugnt.

Min nya skrivbordsbakgrund<3.
Lyssnar på Tommy Nilsson - Vill du ha sex med mig. Han vill komma in när hon öppnar sig som en vild ros. Mycket erotiskt.

Frågar man ingenting får man heller ingenting veta - kom ihåg det!! sa dem på hjärnkontoret när ja va barn.

Vem är jag?

Hur får dom upp väskorna på ryggen?

Hur har dom fått dit stenarna?

Varför ser det ut såhär här?

Hur börjar livet?

Vem bestämmer egentligen?

Hur gör dem på vintern?

Hur hamnar man i Flen?

Vad händer om man pillar bort den här?

Är jag normal?

Varför åker kändisar tåg?

Hur byggde man Storkyrkan?

Hur fungerar en tunnelbana?

VARFÖR har alla Iphone?

Vart börjar livet?

Vart är alla påväg?

Hur vet man vad man ska göra?

Hur fungerar ett tåg, egentligen?

Är jag en männska?

Varför rasar inte allt?

Hur mycket kan man äta?

Är alla japaner från Japan?

Varför finns Frankrike?

När börjar livet?

Varför är facebook så viktigt?

Hur vet alla vart dem ska gå?

Varför finns det så många kyrkor? Vad gör en kyrka på dagarna?

 

Vad är en männska?

Varför är gammalt fint?

Hur kan Gröna Lund vara?

Vad vill alla?

Varför börjar livet?

Hur många barn får jag när jag blir stor?

Hur går en ledning sönder? Vad leder det till?

Vad hade hänt om inte Södertälje låg här?

Vad händer här på vintern?

Vad är en fråga?



RSS 2.0